Heldigvis lærte faren min meg en gang at en oppskrift bare er en ide. Og da er vi i grunnen i gang.
Kjøleskapet mitt er fylt av diverse ost og grønnsaker som ikke trives særlig noen uker i urørt tilstand, så med det utgangspunktet tenkte jeg å gi fra meg ett par småtips... 😉
Grilla grønnsaker for eksempel er utrolig godt. Den squashen som hadde trillet bakerst i grønnsaksskuffa får nytt liv om du bruker ostehøvelen, har over noe god olivenolje og osterester (jeg har brukt både feta og chevre) og steker det hele gyllent under grillen i ovnen.
Altså her lar sommeren vente på seg så jeg gjør i stand inne..
Andre grønnsaker som gulrot, tomater, reddik, neper og aubergine har fått samme behandling.
Som en salat med enda mer olje og balsamico eller tilbehør.
Her i dag oppdaget jeg en cantaloupemelon som hadde gått litt i glemmeboka. Tidligere har jeg også brukt mango. Det blir så mye eller lite klissete som du giddder. Mos frukten og bruk det som væske i en risotto. Sammen med ost! Mascarpone lå her og lurte. Eller litt mer tradisjonell parmesan. Husk chili for å dempe sødme litt 😳. Jeg har brukt noen reker og mandelflak for det hadde jeg for hånden.
Så er det gjerne en fløteskvett og noe pølser som lurer. Pasta med en tomatsaus iblandet fløte (og litt sukker) med stekt mør, chorizo, salami eller hva det måtte være blir så bra så. Med nok revet parmesan i alle fall .
Eller om du har fryseren full av fisk. Kok opp noen grønnsaker. Kok ris eller quinoa og lag fn saus med litt hvitvin, eplejuice eller etter smak. Sitron og da litt fløte.
Alt for mange tomater blir nydelig til fisk om du pakker i aluminiumsfolie. Har over olje, balsamico, hvitløk og gjerne sitron. Ha i ovnen lenge og la det bake.
En litt enkel kald saus eller dressing over fisken kan ellers være en god olje rørt godt sammen med sennep, kapers og hvitløk til den får nesten en majonesaktig konsistens..
Når det så går på stumpene løs og ønske om litt mer eksotisk smak tar overhånd er reker i kokossaus greit. Litt karri og lime og gjerne enda litt kokosmasse før jeg har over koriander . Og spiser..
Lykke til!
Alle oppskrifter er inspirert fram gjennom der jeg måtte ha tilgjengelig. Hva jeg føler for å spise for tiden. Takk til Jamie Oliver, Sophie Dahl, Tina Nordstrøm, Andreas Viestad, Christoffer Sjuve og Lars spiser for mye matinspirasjon.
Randi på Olivers i Ålesund med alle deres fantastiske oljer, eddiker, tapenader og annet godt også, for smaker av lykke når medbrakt fra ferie er tomt, oppskrifter og ren inspirasjon og matglede. Kjøkkenet blir ikke det samme uten!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar